3 HÄKKI KUIDAS MEELITADA ENNAST ROHKEM KÖÖGIVILJU SÖÖMA

 
Toidunõustaja ja treener Kaia Kollo süüa tegemas

Head maitsed köögis

 

Täna me räägime milleski sellisest, mida kõik iseenesest teavad, aga miskipärast on seda tihitipeale raske rakendada- Selleks ei ole miskit muud, kui köögiviljad meie menüüs.

Usun, et peale jõule on meil kõigil juba mandariini söömisest allergia, aga kas ka jõululauale sattus mõni köögivili? Kas üldse sinu igapäeva menüüs on piisavalt köögivilju?

Kui sa tunned, et oleks aeg hakata rohkem köögivilju oma menüüs kasutama, siis äkki aitavad need häkid sind sellega:

Poest tulles pane oma lemmik sari peale ja haki kohe kõik ostetud juurviljad parajateks tükkideks vastavalt sellele, mida on sul plaanis nendega teha (Snäkiks, supi sisse, ahju jne...). Nii tekib seda koorimis ja hakkimis segadust ainult ühe korra ja köögiviljad seisavad ilusti ka hakituna kapis värskelt, kui need on ilusti karbi sees.

Kui sa pole suur koorimise ja hakkimise fänn, siis alusta kasvõi sügavkülmutatud juurviljadest. Sügavkülmutamine on üks parimaid viise kuidas toitu säilitada ja ma ei muretseks liialt sellepärast, et need pole ju nö „värsked“- hea algus seegi. Kui oled rohkem marineeritud juurvilja usku, siis katsu leida poes valikuid, mis ei sisalda endas lisatuid suhkruid.

Kui sa ei ole eriti suur köögivilja austaja, siis katsu need toidu sisse „ ära peita“. Näiteks tee juurviljadest püreesuppi ja maitsesta oma lemmik maitseainega, pista suvikõrvits kotleti sisse, või proovi porgand peita oma küpsistesse. Katseta- Usu või ära usu, aga kaalikas karrikastmes võib ka maitsev olla!

Siinkohal esitaksingi teile väikese VÄLJAKUTSE!

Katsu järgmise nädala jooksul süüa igas oma toidukorras vähemalt kahte erinevat köögivilja.


Originaal postitus Sportland x akadeemia Facebooki lehel

Previous
Previous

SPORDIKLUBID JA RAHA

Next
Next

5 nippi, kuidas nügida end rohkem liikuma